bio bi to sjajan potez

Legenda talijanskog nogometa želi Alena Halilovića u svojoj momčadi

23.01.2019 u 12:40

Bionic
Reading

Mladi hrvatski reprezentativac, 22-godišnji Alen Halilović, koji je bio jedan od oslonaca Gračanove vrste na putu prema Euru, u svom aktualnom klubu Milanu ne dobiva priliku. I zato je opcija transfera u Bolognu vijest koja bi razveselila i mladog nogometaša, ali i izbornika U-21 reprezentacije Nenada Gračana

Alen Halilović ove jeseni, nakon dolaska u redove talijanskog velikana Milana, nije dobio pravu priliku. U utakmicama prvenstva i talijanskog kupa nije igrao ni minute, dok mu je trener Gennaro Gattuso priliku davao samo u dvobojima Europske lige. Ali i u njima tek na kapaljku, pa je Halilović ove jeseni za 'crveno-crne' odigrao tek 59 minuta.

Na svu sreću, svoj veliki nogometni talent imao je prilike dokazivati kroz utakmice hrvatske U-21 reprezentacije, u kojoj je bio jedan od ključnih igrača i itekako važan kotačić u momčadi koja je izborila nastup na Euru ove godine, a kojem će domaćin biti Italija i San Marino.

Svjestan da bez utakmica u Milanu teško može ostati u pravoj formi, sigurni smo da bi Halilović objeručke prihvatio poziv u Bolognu, što su najavili španjolski i talijanski mediji.

Jer Bologna, koja se nalazi u zoni ispadanja, slaže momčad za sredinu tablice te je dovela talijanski dvojac iz Villarreala Roberta Soriana i Nicolu Sansonea, a žele dovesti i Urugvajca Diega Laxalta iz Milana, što znači da bi Bologna presložila vezni red, a u njemu bi itekako dobru rolu dobio i Alen Halilović.

Jer - u momčadi ga želi i trener te bivši legendarni napadač Filippo Inzaghi.

Kako doznajemo, mladi hrvatski reprezentativac, koji je bio i na širem popisu bivšeg izbornika Čačića, jako bi se veselio ovakvom raspletu.

Želimo mu da se transfer realizira, jer s njime bi ambicije Gračanove vrste bile kudikamo veće.

Dosad se Halilovića 'guralo' u turski Bešiktaš, a interes su pokazali i neki klubovi iz španjolske La Lige, no ova opcija s Bolognom čini se najrealnijom.