prava majstorija

Legenda ostaje legenda: Robert Carlos se udebljao, ali ovim potezom oduševio je cijeli svijet

17.06.2019 u 17:22

Bionic
Reading

Bivši bek brazilske nogometne reprezentacije i Real Madrida, Roberto Carlos proslavio se fantastičnim potezom petom na humanitarnoj utakmici UNICEF-a između Engleske i Ostatka svijeta ovog vikenda...

Slavni 45-godišnji lijevi branič bio je poznat od svojem silovitom udarcu, ali i brzini te vještini s loptom te ga mnogi smatraju najboljim nogometašem koji je ikad igrao na toj poziciji.

Nakon završetka karijere Roberto Carlos okušao se kao trener i sportski direktor, imao svoje epizode u Rusiji, Turskoj i Indiji no nije ostavio dublji trag.

Međutim, kad se vratio ovog vikenda na nogometni travnjak, na humanitarnoj utakmici između veterana Engleske i Ostatka svijeta, oduševio je kao u starim danima.

Naime, jedno njegovo dodavanje petom oduševilo je nogometni svijet i zapalilo društvene mreže te pokazalo da unatoč tome što se udebljao nije izgubio na igračkoj vještini.

Na kraju je legendarni Brazilac mogao proslaviti i pobjedu, jer je Ostatak svijeta do trijumfa došao boljim izvođenjem penala na Stamford Bridgeu, u dvoboju koji je završio 2:2 u regularnom vremenu, a jedan pogodak zabio je i Usain Bolt...