nije štedio svoj bivši klub

Legenda Hajduka uoči najvećeg hrvatskog derbija žestoko oplela po 'bijelima': 'Pa toga nema ni u Bangladešu!'

11.09.2020 u 20:13

Bionic
Reading

Zoran Vulić se osvrnuo na derbi Dinama i Hajduka i stanje u splitskom sastavu, a prokomentirao je i utakmice hrvatske nogometne reprezentacije u Ligi nacija

Hajduk u subotu u četvrtom kolu Hrvatski Telekom Prve lige dočekuje Dinamo u najvećem hrvatskom derbiju (subota, 19:05, Arenasport 3, MAXtv). Uoči derbija Sportklub je na svojem podcastu ugostio proslavljenog bivšeg igrača i trenera Hajduka Zorana Vulića koji niše štetio splitski sastav. Vulić se osvrnuo na 30 promjena trenera od zadnjeg osvojenog naslova prvaka i stanje u današnjoj momčadi Hajduka.

'U Hajduku nema stabilnosti zadnjih desetak godina, a previše promjena trenera nikako nije dobro. Svidjelo mi se to što je Tudor radio. Uveo je dosta mladih igrača u prvu ekipu i šteta što je otišao, ali dobio je ponudu koja se ne odbija. Drago mi je da Vukas nastavlja taj put. Volio bih da svi stanemo iza njega jer bez kontinuiteta nema uspjeha', rekao je Vulić pa nastavio:

'Mora se i ulagati u momčad, ući u taj rizik, dovesti prave igrače kako bi se Hajduk borio za naslov. U ovom trenutku Hajduku treba pomoć igrača sa strane da bi pomogli našim mladim igračima. Treba dovoditi pojačanja, a ne prinove jer samo pojačanja mogu Hajduk vratiti u borbu za sami vrh. Pravi primjer je Niko Kranjčar koji je iz Dinama došao kao pravo pojačanje, dečko koji zna što radi, i Hajduku donio naslov. Čini mi se da su nova pojačanja Diamantakos i Todorović vrlo dobri, posebno Diamantakos koji je gol igrač i vjerujem da oni mogu biti pojačanja za Hajduk.'

Kada je Vulić zadnji puta vodio Hajduk u igru je uveo tadašnjeg juniora Domagoja Bradarića za kojeg su mnogi tvrdili da nije ni za drugu ekipu, a kasnije je došao do Lillea i na prag reprezentacije.

'Procijenio sam da je pored tri strana beka bolje staviti dijete od 18 godina. Sada se vidi jesam li pogodio s tim ili nisam. Teško mi je shvatiti da treneru prve momčadi ne daju juniora. Pa toga nema ni u Bangladešu! Meni nisu dali igrača iz druge momčadi. Htio sam Vuškovića koji je sada lider obrane i nisam ga dobio. Zamislite da sada Mamiću Goce Sedloski ne da igrača. To me strašno pogodilo', otkrio je Vulić.

Subotnji derbi na Poljudu igrat će se pred praznim tribinama. Iako Hajduk često djeluje dobro, na kraju obično izgubi od svojeg najvećeg rivala.

'To ne može biti slučajno. Ako 10 utakmica ode na Dinamovu stranu, onda je jasno da je na njihovoj strani kvaliteta. Moramo iskreno reći da nam nešto nedostaje. Je li to iskustvo? Je li to mangup u ekipi koji nedostaje da ih pobjeđujemo?', pita se Vulić pa dodaje: 'Bez publike će biti kudikamo teže, ali vjerujem da Hajduk može do pobjede i s tim stavom momci moraju izaći na teren. Međutim, to je teško jer nemamo puno naših igrača i nedostaje taj dišpet da se potučemo ako treba i moramo se prilagoditi stranim igračima', rekao je Vulić.

Kako je Vulić vidio igre reprezentacije u Ligi nacija i što kaže na kritike koje su uslijedile nakon dva bolna poraza, pogledajte OVDJE.

Pogledajte još jednom najbolje golove 3. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.