uzbudljive kvalifikacije

Leclerc čak i u Singapuru starta prvi, Hamilton između dva Ferrarija

21.09.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Na kvalifikacijama za Veliku nagradu Singapura Charles Leclerc ostvario je treću pole poziciju u nizu, a društvo u prvom startnom redu pravit će mu Lewis Hamilton, ispred Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena...

Svjedočili smo na noćnim kvalifikacijama u najbogatijem gradu jugoistočne Azije izuzetno uzbudljivoj borbi za prvu startnu poziciju ove subote, u kojoj su ravnopravno sudjelovali vozači Mercedesa, Red Bulla i Ferrarija.

No, kao i na prethodne dvije staze u Belgiji i Italiji, na kraju je na svoje došao Charles Leclerc koji je u posljednjim sekundama nadmašio timskog kolegu Sebastiana Vettela i preuzeo vodstvo, krugom 1:36.217.

Aktualni prvak i vodeći u ukupnom poretku Lewis Hamilton imao je određenih problema u ključnoj završnoj rundi kvalifikacija, no kad je bilo najvažnije odvezao je odličan krug i startat će drugi, dok se Vettel koji je dugo vodio morao zadovoljiti trećim mjestom, ali možemo reći da je Ferrari ostvario rezultat iznad očekivanja, jer se vjerovao da će kaskati na ovoj uličnoj stazi za rivalima u borbi za vrh.

Max Verstappen u Red Bullu nije uspio bolje od četvrtog mjesta, a Valtteri Bottas u drugom Mercedesu razočarao je slabim krugom i velikim zaostatkom na petom mjestu. Alex Albon bio je šesti, a među prvih deset na startu će još biti Sainz, Ricciardo, Hülkenberg i Norris.

Nedjeljna utrka počinje u 14:10 sati po hrvatskom vremenu i bit će iznimno uzbudljiva.