DERBI FLORIDE

LeBron i društvo prosuli golemu prednost

04.03.2011 u 10:57

Bionic
Reading

U velikom derbiju Floride u NBA ligi Orlando je u gostima pobijedio Miami s 99:96 i to nakon što su domaćini vodili s čak 24 razlike u trećoj četvrtini

Domaći gledatelji u trećoj su četvrtini već počeli slaviti pobjedu nakon vodstva od 73:49, a potom se u narednih 15 minuta dogodio jedan od najvećih preokreta ove sezone u NBA ligi. Orlando je napravio nevjerojatnu seriju od 40:9, poveo s 89:82 zahvaljujući koševima Jasona Richardsona (24), Dwighta Howarda (14, 18 skokova) i Jameera Nelsona (16), te odličnoj obrani. I prije mjesec dana ove momčadi su u Orlandu odigrale sličnu utakmicu, no tada je Miami vodstvo od 23 koša osam minuta prije kraja jedva sačuvao u završnici.

'Iskreno, nisam ni znao da smo zaostajali 24 koša. Nismo gubili volju, malo nas je poslužio i šut, a oni su bili šokirani našim povratkom,' kazao je Nelson.

LeBron James (29) i Dwyane Wade (28) postigli su najviše koševa na utamici, ali su u završnici promašili nekoliko otvorenih šuteva.

'Ovo moramo što prije zaboraviti. To je jedini način,' kazao je trener Miamija Erik Spoelstra. Miami je i prošlu utakmicu kod kuće izgubio od New Yorka nakon vodstva od 15 koševa, a i u studenome su izgubili od Utaha nakon vodstva od 22 razlike.