NOVI FORMAT NBA ALL-STARA

LeBron i Curry prvi kapetani u povijesti; zašto je mladi Hrvat postao predmet sprdnje?

19.01.2018 u 11:51

Bionic
Reading

Od veljače 2018. kreće nova epizoda u povijest NBA All-Star vikenda s naglaskom na ekshibicijsku utakmicu najboljih igrača. Od ove godine, kao što je poznato, kreće novi format ove utakmice tako što će kapetani svake momčadi, po sistemu drafta, birati koga žele u svojoj momčadi

Kako piše portal nbacro.com NBA liga službeno je objavila tko će biti starteri na ovogodišnjem All-Star eventu koji će se održati u Los Angelesu. Zbrojeni su glasovi navijača, igrača i medija te smo dobili sljedeće rezultate.

Starteri s Istoka: Kyrie Irving, DeMar DeRozan, LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid.

Starteri sa Zapada: Stephen Curry, James Harden, Kevin Durant, Anthony Davis, DeMarcus Cousins.

Igrač s najviše glasova bio je LeBron James te je tako postao kapetanom svoje ekipe, a Stephen Curry imao je najviše glasova na Zapadu te je on drugi kapetan.

Kako se od ove godine igra u novom formatu, sada je na kapetanima da odaberu svoje ekipe. Na izboru su im ostalih osam startera, a izabrat će i još 14 igrača (sedam iz svake konferencije) koji će biti rezerve.

Valja naglasiti kako prilikom izbora niti u jednom trenutku neće biti bitno je li netko sa Zapada ili Istoka. S te strane, kapetani imaju potpunu slobodu.

Dodajmo još kako od ove godine sudionike All-Star utakmice biraju navijači (50%), novinari i aktualni NBA igrači (po 25%) tako da je jasno kako su igrači mogli dati barem jedan glas - sebi.

Isto tako treba reći kako se na društvenim mrežama, nakon što su svi glasovi prebrojani, objavljen i popis igrača koji su ukupno dobili samo JEDAN glas što prema mišljenju javnosti (i komentara) sugerira kako je to glas koji su dali – sami sebi.

Na listi od osam igrača našao se i jedan Hrvat, a to je Mario Hezonja (Orlando). Tako ispada kako je jedan Hrvat, uz još sedmoricu igrača, postao predmet ismijavanja. Ostali igrači sa samo jednim glasom su: Nerlens Noel, Gerald Green, Kentavious Caldwell-Pope, Kosta Koufas, Cam Payne, Langston Galloway i Luke Kennard.

  • +15
Mario Hezonja Izvor: Profimedia / Autor: N.N.