PROBLEMI SA STADIONOM

Lazio u strahu - gdje će igrati europske utakmice?

01.05.2012 u 10:09

Bionic
Reading

Zbog papirologije vezane uz Olimpijski stadion u Rimu, gdje inače nastupaju, nogometaši Lazija vjerojatno europske utakmice u predstojećoj sezoni neće igrati na tom stadonu

Popularni Olimpico je, naime, u vlasništvu Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) s kojim je Lazio trebao potpisati novi ugovor o najmu najkasnije do ponedjeljka kako bi na vrijeme mogao dobiti licencu Europske nogometne federacije (UEFA).

To se, međutim, nije dogodilo, a predsjednik Lazija Claudio Lotito je kao dom za europske utakmice prijavio stadion Renzo Barbera u Palermu. Na taj je način osigurao licencu UEFA-e za nastup u europskim kupovima i kupio vrijeme tijekom kojeg će pokušati postići dogovor s CONI-jem i onda eventualno naknadno prijaviti promjenu stadiona za domaće utakmice.

U međuvremenu je predsjednik CONI-a Gianni Petrucci izdao priopćenje u kojem je izrazio razočaranje ponašanjem čelnika Lazija.

'Što više vremena prolazi, sve više shvaćam da je s nekim ljudima nemoguće postići dogovor', stoji, između ostaloga, u priopćenju.

Lazio je, podsjetimo, tri kola prije kraja natjecanja u Seriji A na šestom mjestu, ali ima potpuno jednaki broj bodova poput trećeplasiranog Napolija, tako da je u igri i za Ligu prvaka i za Europa ligu.