I SLUŽBENO

Lassana Diarra potpisao ugovor sa Real Madridom

22.12.2008 u 18:11

Bionic
Reading

Vezni igrač francuske nogometne reprezentacije Lassana Diarra (23) prošao je liječnički pregled nakon čega je potpisao ugovor na 4.5 godina za Real Madrid. Njegov bivši klub Portsmouth utješit će se sa 20 milijuna eura odštete

'Velika je čast nositi dres španjolskog velikana. Zaista sam ponosan što ću karijeru nastaviti u takvom klubu kao što je Real,' kazao je francuski reprezentativac. Diarra će na dresu nositi natpis 'Lass' kako bi izbjegao usporedbe s novim suigračem reprezentativcem Malija Mahamadouom Diarrom, koji će propustiti ostatak sezone zbog ozljede koljena.

Španjolski novinari su Lassanu usporedili s sunarodnjakom Claudeom Makaleleom koji je nosio Realov dres od 2000. do 2003. godine.

'Usporedbe s Makaleleom gode, međutim želim sam graditi svoj put. Želim se dokazati i svima pokazati da Real nije pogriješio,' kazao je francuski internacionalac koji je u Portsmouth stigao u siječnju ove godine iz Arsenala, a igrao je i za Chelsea, te Le Havre.

Diarra je drugo Realovo pojačanje ove zime. Prije njega na Santiago Bernabeu je stigao napadač Ajaxa Klaas Jan Huntelaar.