IZ DRUGOG PLANA

Lampardu poručeno da je vrijeme za klupu

02.10.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Menadžer Chelseaja Roberto di Matteo poručio je veteranu kluba Franku Lampardu (34) da više ne može računati na stalno mjesto u udarnoj postavi želi li nastaviti karijeru u 'bluesima'

Lampard nije započeo posljednje tri Chelseajeve utakmice i dio je redovite rotacije otkako je Di Matteo preuzeo klub u ožujku. Talijan kaže kako je Lampardu svoje planove otkrio još ljetos nakon što je engleski veteran odigrao ključnu ulogu u osvajanju dvostruke krune (FA Cup i Liga prvaka).

'Frank je i dalje vrlo važan igrač. Bio je tako uspješan u ovom klubu i nastavit će biti uspješan. Nadam se da će ostati ovdje do kraja karijere,' rekao je Di Matteo uoči gostovanja kod danskog prvaka Nordsjaellanda u 2. kolu Lige prvaka.

Međutim, Lampard je ušao u posljednju godinu ugovora sa Chelseajem koja mu donosi 150.000 funti tjedno, a iz kluba mu zasad nisu ponudili produljenje.

'S obzirom na količinu utakmica koje igramo, pokušavam izvući najbolje od njega. Vjerojatno ga ne stavljam u igru u svakoj, ali pokušavam biti siguran da će biti spreman za druge utakmice. Imamo dobru momčad, igramo svaka tri dana i teško je za bilo kojeg igrača.'

U zaključku je na pristojan način jasno poručio legendi kluba da je došlo vrijeme za redukciju minutaže na dulje staze.

'Frank je inteligentan čovjek s kojim imam dobar odnos. Nitko ne voli biti na klupi, ali nadam se i mislim da shvaća. Njegov stav pokazuje da podupire momčad i to je važno,' zaključuje Di Matteo.