NBA LIGA

Lakersi posramili košarkaše Clevelanda

12.01.2011 u 11:12

Bionic
Reading

NBA prvaci LA Lakersi ubilježili su najveću pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone, ponizivši s ogromnih 112:57 Cleveland Cavse

Još prošle sezone su mnogi predviđali upravo finale Lakersi-Cavsi, no Cleveland se odlaskom LeBrona Jamesa pretvorio u jednu od najslabijih momčadi lige, a Lakersi nisu imali nimalo empatije za probleme protivnika. Pobjedu od 55 razlike Lakersi nisu imali već 39 godina, a otkad su se preselili u LA s više od 55 razlike su slavili dalekih 1972. i 1966. Također, Lakersi u povijesti, otkad je napad ograničen, nikad nisu primili samo 57 koševa.

'Teško je i zamisliti da danas nekoga u ligi možete dobiti s tolikom razlikom. Mi smo svoj posao radili svih 48 minuta, a oni su se raspali već nakon deset', kazao je Kobe Bryant, koji je postigao svega 13 koševa, ali nije ni igrao puno. Cleveland je s omjerom 8:30 najslabija momčad lige, a sada imaju niz od 11 poraza.

Za razliku od ponižavanja u LA-u, u Washingtonu se igrala ravnopravna utakmica u kojoj su domaći Wizzardsi nakon produžetka s 136:133 svladali Sacramento Kingse. Kod domaćina je s 43 koša rekord karijere postigao Nick Young.

San Antonio Spursi su ostali najbolja momčad lige svladavši Minnesota Wolvese (107:96) koji su tako izgubili i 16. utakmicu zaredom protiv Spursa. Utakimica će se pamtiti i po čak pet tehničkih pogrešaka igrača Wolvesa u samo deset sekundi u trećoj četvrtini, a sudac koji ih je dosudio živi na nekoliko kilometara od dvorane Wolvesa.