2:0 PROTIV ORLANDA

Lakersi nakon produžetka do pobjede

08.06.2009 u 10:26

Bionic
Reading

U drugoj utakmici finala doigravanja košarkaške NBA lige Los Angeles Lakersi su na domaćem terenu nakon produžetka svladali Orlando Magic 101:96. LA Lakersi vode sa 2:0 u pobjedama, a igra se na četiri pobjede

Los Angeles Lakersi uspjeli su izvući i drugu pobjedu nad Orlandom u finalnoj seriji NBA lige. U utakmici koja je riješena tek u produžetku, gosti iz Orlanda uspjeli su limitirati Kobea Bryanta, no ni to im nije bilo dovoljno za slavlje u Los Angelesu. Imali su gosti iz Orlanda priliku doći do pobjede, no posljednji napad nisu uspjeli realizirati. U produžetku su pak Lakersi pokazali zube.

Bryant je istina završio utakmicu sa 29 koševa, no uz loš šut (10:22), ali je zato odličan bio Pau Gasol sa 24 poena i 10 skokova

'Kobe nije imao svoj dan. Udvajali su ga i tako ga sprječavali da šutira. Zato su drugi igrači potegnuli i odveli nas do pobjede', kazao je novinarima nakon utakmice trener Lakersa Phil Jackson.

Pred Orlandom je pak izuzetno težak zadatak. Samo tri momčadi u povijesti su se uspjele vratiti nakon 0:2 i osvojiti NBA naslov.

'Imali smo previše izgubljenih lopti i to je ključ našeg poraza. Mi smo ih imali čak 20 i zaista se ne sjećam kad smo ih imali zadnji put toliko', kazao je najbolji igrač Orlanda u ovoj utakmici Rashard Lewis koji je utakmicu završio sa 34 ubačena koša, 11 skokova i sedam asistencija.

Osim njega vrlo dobru partiju su pružili Turkoglu (22 koša, šest skokova i četiri asistencije) te Dwight Howard sa 17 poena i 16 skokova.

Sad se serija seli u Orlando gdje je u utorak na rasporedu novi ogled.