NBA DOIGRAVANJE

Lakersi i Boston na korak do konferencijskih finala

13.05.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Košarkaši aktualnog NBA prvaka Boston Celticsa pobjedom 92:88 protiv Orlando Magica stigli su na korak do finala Istočne konferencije. LA Lakersi su sa 40 koševa prednosti (118:78) svladali Houston Rocketse te također stigli na korak do finala - ali Zapadne konferencije

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Boston Celticsa, pobjedom 92:88 protiv Orlando Magica poveli su sa 3:2 u polufinalnoj seriji Istočne konferenicije i, što je još važnije za njih, preokrenuli zaostatak od 2:1 za Orlandom.

No imali su Celticsi problema i u ovoj utakmici. Pet minuta prije kraja gubili su s deset koševa razlike (85:75). Tada je i prestala serija Orlanda, koji do kraja utakmice više nisu zabili iz igre, nego samo s crte slobodnih bacanja, a glavni igrač preokreta za Boston bio je Stephon Marbury, koji je 12 koševa, od 14 ukupno, zabio u posljednjoj četvrtini.

Glen Davis je zabio 22 koša, a odličnog suradnika imao je u Paulu Pierceu, koji je sakupio 19 poena, devet skokova i osam asistencija.

Nakon što su im Rocketsi očitali lekciju u četvrtoj utakmici, sada su Lakersi uzvratili na isti način. Čak i uvjerljiviji, jer u petoj su utakmici slavili s čak 40 koševa prednosti. Na ruku Lakersa išao je i mizeran postotak ubačaja Rocketsa, koji je u ukupnom zbroju bio tek 32 posto.

Najviše poena za Lakerse ubacio je Kobe Bryant (26), dok je Gasol dodao 16.