SLAVLJE HERMINATORA

Lake Louis, spust: Ivica Kostelić petnaesti

30.11.2008 u 21:42

Bionic
Reading

Nakon blijedog izdanja u superveleslalomu dan ranije, Ivica Kostelić odvezao je vrlo kvalitetan spust i došao do prvih bodova sezone u brzim disciplinama. Pobijedio je nekadašnji veliki skijaški as Hermann Maier

Ivica je prvu polovinu staze prošao bez vidljivijih pogrešaka, no potom je previše zarubio i izgubio idealnu putanju, što ga je u konačnici koštalo plasmana na rub najboljih deset. Ipak, Kostelić može biti vrlo zadovoljan vožnjom, a i konačnim plasmanom koji mu je donio 15 bodova u ukupnom poretku.

Stazom je uvjerljivo najbolje prošao legendarni Austrijanac Hermann Maier koji je konkurenciju ostavio više od pola sekunde ispred sebe. 'Herminatoru' je to prva pobjeda nakon dvije godine posta.

Osim Ivice, na startu se našao još jedan Hrvat, Natko Zrnčić-Dim, koji je za pobjednikom zaostao 4.07 sekundi i zauzeo 51. mjesto.

Tradicionalno uzbudljivo bilo je i tijekom nastupa Bodeja Millera. Atraktivni Amerikanac u punoj je brzini ostao bez skije, no sjajno se snašao i na jednoj skiji izbjegao teži pad.

REZULTATI:

1. Hermann Maier (AUT) 1.29.84
2. John Kucera (KAN) +0.59
3. Didier Cuche (ŠVI) +0.68
4. Michael Walchoffer (AUT) +0.79
5. Marco Sullivan (SAD) +0.87

15. IVICA KOSTELIĆ +1.55
51. NATKO ZRNČIĆ-DIM +4.07