NHL

LA Kingsi konačno do pobjede

20.12.2011 u 10:30

Bionic
Reading

Kapetan Los Angeles Kingsa Dustin Brown postigao je pogodak u power-playu i iz kaznenog udarca, a Jonathan Quick je zaustavio 31 udaraca prema svojim vratima za pobjedu od 3:2 nad Toronto Maple Leafsima u Air Canada Centru u ponedjeljak navečer

Ova je pobjeda bila potrebna Kingsima koji su izgubili zadnjih šest utakmica. Prvi put u 12 utakmica najniže rangirani napad u NHL postigao je tri pogotka, te je zasuo vratara Leafsa James Reimer sa 42 udarca.

Samo je pravo junaštvo Reimera, koji je imao 40 obrana, održalo Leafse u utakmici i omogućilo im osvajanje važnog boda na ljestvici.

U prvoj trećini Leafsi su 'nadpucali' Kingse 15:14. Prvi je pogodak za Kingse postigao Justin Williams u osmoj minuti. Leafsi su odgovorili samo tri minute kasnije nakon asistencije Tylera Bozaka koji je pak dobacio Johnu Michael-Lilesu za njegov četvrti gol ove sezone.

Kingsi su dominirali u drugoj trećini, nadigravši Leafse sa 16:4 u udarcima prema suparničkim vratima a Brown je zabio jedini gol, svoj sedmi u sezoni.

U zadnjoj trećini, Leafsi su brzo izjednačili pogotkom Mihaila Grabovskog.