NHL DOIGRAVANJE

LA Kingsi izborili borbu za Stanley Cup

23.05.2012 u 09:02

Bionic
Reading

Pobjedom u produžetku 4:3 u gostima kod Phoenix Coyotesa u petoj finalnoj utakmici Zapadne konferencije u NHL doigravanju, hokejaši Los Angeles Kingsa izborili su plasman u finale Stanley Cupa

LA Kingsi su, tako, nastavili svoj impresivni hod u doigravanju, kojeg su izborili kao osma momčad na Zapadu u osnovnom dijelu sezone. Prvo su s 4:1 u pobjedama eliminirali prve nositelje Vancouver Canuckse, a nakon toga s 4:0 i druge nositelje, St. Louis Bluese. U finalu Zapada su s 4:1 sredili i Coyotese. Pritom su Kingsi dobili svih osam utakmica u gostima. Jedina dva poraza su pretrpjeli na svom ledu.

Los Angelesu je ovo drugi plasman u finale Stanley Cupa u povijesti. Prvi puta, 1993. godine, izgubili su od Montreala u borbi za naslov prvaka lige.

U petoj utakmici finala Zapada su Coyotesi poveli nakon 4 minute i 20 sekundi igre s igračem više. Strijelac je bio Taylor Pyatt. Izjednačio je Slovenac Anže Kopitar s igračem manje u 12. minuti. Kingsima je ovo bio već peti pogodak u doigravanju s igračem manje. Anže Kopitar, prvi slovenski hokejaš koji će nastupiti u finalu NHL lige, stigao je do brojke od 15 bodova u doigravanju. Ovo mu je bio šesti gol, uz devet asistencija.

U drugoj trećini su obje momčadi postigle po dva pogotka. Strijelci su bili Marc-Antoine Pouliot i Keith Yandle za Phoenix, odnosno Drew Doughty i Mike Richards za Los Angeles.

U trećem periodu nije bilo golova, a pobjednika je odlučio Dustin Penner u 18. minuti produžetka.

Penner je 2007. godine osvojio Stanley Cup s Anaheimom.

'Lijepo je opet dobiti priliku igrati finale NHL lige. Tada s Anaheimom nisam dovoljno uživao u tome koliko sam trebao, ovoga puta hoću', izjavio je Penner

Coyotesima nije pomoglo što je njihov golman Mike Smith obranio 47 udaraca. Vratar Kingsa Jonathan Quick upisao je 38 obrana.

'Još samo četiri pobjede, to je sve o čemu sada razmišljamo. Phoenixu kapa dolje, igrali su nevjerojatno. Bilo je puno emocija u ovoj utakmici. Mi smo imali sreće da na kraju iz nje izađemo kao pobjednici', izjavio je Quick

Kingsi će u finalu NHL doigravanja igrati protiv pobjednika finala Istoka između New York Rangersa i New Jersey Devilsa. Rezultat u toj seriji je 2:2.

NHL
Doigravanje
Phoenix Los Angeles 3:4 pr.
trenutni rezultat 0:1