NBA play-off

LA Clippersi se ne šale, pregazili su Denver i jure prema finalu; aktualni prvak Toronto nakon drame uzvratio Bostonu

04.09.2020 u 09:16

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Clippersa pobijedili su Denver Nuggetse sa 120:97 i poveli sa 1-0 u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige

Ključnim se pokazala druga četvrtina koju su Clippersi dobili sa 18 koševa razlike (38-20).

"Da budem iskren, ovo je najbolje što smo do sada pokazali protiv naših suparnika. Slijedili smo plan igre, a naša pažnja prema detaljima je bila sjajna," kazao je Doc Rivers, trener pobjedničkog sastava.

Kawhi Leonard je predvodio Clipperse sa 29 koševa, Paul George je dodao 19 koševa i sedam skokova, a Marcus Morris 18 koševa i pet skokova. Hrvatski košarkaš Ivica Zuba na parketu je proveo 24 minuta postigavši četiri koša uz šut 2/3, te dodao sedam skokova, dvije asistencije i blokadu.

Kod Denvera najefikasniji su bili Nikola Jokić sa 15 koševa, Paul Millsap sa 13 koševa i devet skokova, te Jerami Grant, Jamal Murray i Monte Morris sa po 12 koševa.

U drugom susretu večeri aktualni prvaci Toronto Raptorsi su pobijedili Boston Celticse 104-103 smanjivši vodstvo Bostona u polufinalu Istoka na 2-1.

Raptorsi su izvukli pobjedu tricom OG Anunobyja sa zvukom sirene za 104-103. Prije toga Boston je poveo 103-101 košem Daniela Theisa nakon fantastične "no look" asistencije Kemba Walkera.

Nakon što je Theis zabio koš do kraja utakmice je ostalo 0.5 sekunde i činilo se kako će Boston izboriti i treću pobjedu. Međutim, Kyle Lowry je prilikom izvođenja lopte sa strane sjajno uoči samog Anunobyja i uposlio ga preko cijele širine terena, a ovaj "pospremio" tricu za pobjedu.

"Znao sam da ću zabiti ako lopta dođe do mene," kazao je samouvjereni Anunoby koji je zabio ukupno 12 koševa.

"Bila je ovo vrlo emotivna pobjeda, ali Idemo polako, utakmicu za utakmicom. Moramo se koncentrirati na idući susret," kazao je Lowry, koja je zabio 31 koš, uz šest skokova i osam asistencija. Fred VanVleet je dodao 25 koševa.

Najbolji strijelac Bostona bio je Kemba Walker sa 29 poena, dok je Yaylen Brown ubacio 19 koševa.