NEZAMJENJIV U HAJDUKU

Kukoč: Da nije Balakova, igrao bih tenis

17.08.2011 u 20:24

Bionic
Reading

Tonči Kukoč mladi lijevi bočni igrač 'bilih' postao je gotovo nezamjenjiv u Hajdukovoj momčadi

Mladi Tonči Kukoč, 20-godišnji lijevi bočni, najugodnije je Hajdukovo iznenađenje sezone. Trener Krasimir Balakov u posljednje dvije utakmice stavio ga je u prvu momčad i nekako se čini da bez tog mladića bijeli više ne mogu igrati.

'Vjerovao sam u sebe, trener Balakov dao mi je prigodu, za to ću mu biti zahvalan do kraja života. Da Balakov nije došao, ne bih bio ni na mapi, vjerojatno bih negdje igrao tenis! Kod Poklepovića sam bio pedeseti igrač, a za Balakova ću dati i krv ako treba!', kazao je Kukoč.

Posebno je zahvalio kapetanu Srđanu Andriću te Marinu Tomasovu i Danijelu Subašiću zbog načina na koji su ga primili u momčad. Bio je na posudbi u Istri i Hrvatskom dragovoljcu.

'I tada sam govorio da ću se vratiti u Hajduk', govori Kukoč.

On je pravo Hajdukovo dijete, već sada je ljubimac navijača.

'Nije mi cilj gledati da Hajduk zaradi na meni, živim deset metara od Poljuda. Moji snovi će se ostvariti kad osvojimo naslov prvaka. Možemo se suprotstaviti Dinamu, imamo najboljeg trenera, mi igrači vjerujemo u sebe. Trener je rekao da će dati sve za nas, a na nama je da mu to vratimo na travnjaku', rekao je Kukoč kojemu je igrački uzor Miki Rapaić.

Tata Davor jedan je od najboljih splitskih malonogometaša u povijesti i najveći je kritičar budućeg mladog reprezentativca kojeg pozorno prati izbornik Ivo Šušak.

'Otac je bolji igrač od mene tri puta. Ako budem upola kao on, bit ću prezadovoljan, možda bude nešto od mene,' zaključio je Tonči Kukoč, inače rođak proslavljenog NBA velikana Tonija Kukoča.