MORA NA OPERACIJU

Kubica se oporavlja, u Renaultu ga čekaju

08.02.2011 u 14:18

Bionic
Reading

Šef Renaulta Eric Boullier izjavio je da vjeruje da će povratak Roberta Kubice biti znatno brži od predviđenog, to jest da će se Poljak vratiti na staze za manje od godine dana

Poljski vozač u Formuli 1 doživio je strahovit sudar u Italiji - svojim je vozilom udario u ogradu, nakon čega mu je dio desne ruke bio smrskan te je bila predviđena amputacija. Međutim, sedmosatna operacija dala mu je nadu da će jednog dana ipak moći sjesti za volan. Prve prognoze liječnika su optimistične, a prema njihovom mišljenju, Kubica bi se za manje od godine dana mogao ponovno baviti utrkama u Formuli 1.


'Kada netko doživi onakvu nesreću, kakvu je Robert imao u nedjelju, liječnici vam uvijek kažu najgori scenarij. Točno je da je operacija trajala sedam sati, ali već dan kasnije on se osjeća mnogo bolje. Iako moramo  pričekati još neko vrijeme, svi koji se brinu za njega zadovoljni su opravkom', rekao je šef Renaultove momčadi Boullier.

Liječnici su još u fazi razmišljanja kako nastaviti liječenje, ali pretpostavljaju da će biti potrebna još barem jedna operacija ruke. Dobra vijest za Kubicu jest da nema oteklina i infekcije.

'U sljedećih sedam dana bit će izvršena još jedna operacija zbog ostalih prijeloma ruke koje je pretrpio, a što još nije tretirano. U ponedjeljak je Robert bio budan i svjestan svega, iako je osjećao veliku bol. Bio je pod sedativima, ali razgovarao je s menadžerom, obitelji i osobljem bolnice', rekao je jedan od liječnika koji se brinu o Kubici.