KAKVA DRAMA

Kubanka u zadnjoj seriji bacila hitac života i uzela Sandri pobjedu i rekord!

07.07.2017 u 22:43

Bionic
Reading

Hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je drugo mjesto u bacanju diska na mitingu u francuskom Sottevilleu

Dvostruka olimpijska pobjednica je u Francusku stigla s najboljih hicem godine (70,23 – Split) s pobjedom u Velenju, zatim dva trijumfa na mitinzima Dijamantne lige (Šangaj, Oslo) te jednim drugim mjestom u Stockholmu.

U Sottevilleu još se smiješila konačna pobjeda, već u prvoj seriji njezin hitac odletio je na 68,04m što je u tome trenutku bio novi rekord mitinga, jer je namdašila rezultat Kubanke Denie Caballero iz 2015. (67,25m).

  • +17
Sandra Perković Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Sandra je bila fenomenalno raspoložena te je u petoj seriji bacila još dalje – 68,30m, sve je do tada bilo idealno, ali...

Kubanka Yaime Perez se nije predala, u posljednjoj seriji bacila je svoj najbolji rezultat u životu 69,17m (do tad joj je bio rekord 68,86) te je tako 'ukrala' Sandri slavlje i rekord mitinga.

Inače, prvu pobjedu ove sezone Perez je protiv Sandre ostvarila prije 25 dana na mitingu 'Dijamantne lige' u Stockholmu, kada je za 20 cm nadmašila hrvatsku rekorderku.

Dodajmo kako je treće mjesto osvojila je Kubanka Denia Caballero (64,43 m), dok je 37-godišnja Francuskinja Mélina Robert-Michon, srebrna sa OI u Riju, bila četvrta sa hicem od 63,63 metara.