NEREDI U ARGENTINI

Krvavi sukobi navijača, dva ubijena

22.06.2009 u 17:22

Bionic
Reading

Dvojica navijača argentinskog nogometnog prvoligaša Huracana ubijena su, dok su dvojica teško ozlijeđena u sukobu dviju navijačkih frakcija kluba iz predgrađa Buenos Airesa

Krvavi sukob navijača dogodio se tijekom utakmice Huracana i Arsenala, a tučnjava se nastavila i nakon susreta kojeg je Huracan dobio 3:0. U sukobu su korišteni pištolji i noževi i prava je sreća što nije bilo i više žrtava.

Jedan je 32-godišnjak preminuo na putu do bolnice, dok je drugi ubijen u trenutku dok je izlazio iz obližnje bolnice u kojoj mu je ukazana pomoć.

'Obojicu su imala više prostrijelnih rana i nismo ih uspjeli spasiti,' kazao je ravnatelj bolnice Jorge Bilecio, dodavši kako se liječnici još uvijek bore za život mladića koji je uboden nožem u trbuh.

Zbog učestalih navijačkih nereda u Argentini je pokrenuta akcija 'Spasimo nogomet' kojom se želio upozoriti na sve veće navijačke izgrede na tribinama. Od 1924. godine u Argentini je u navijačkim neredima ubijeno 236 osoba.

Uoči posljednjeg kola argentinskog prvenstva Huracan se nalazi na prvom mjestu s bodom više od Veleze protiv kojeg će igrati u zadnjem kolu.