JUNAK JESENIČANA

Krošelj: Nikad ne bih provocirao svoj Zagreb i svoje navijače

23.10.2011 u 21:29

Bionic
Reading

Gašper Krošelj, prošlogodišnji golman Medveščaka, a od ove sezone Jesenica, bio je najbolji pojedinac susreta dviju momčadi u Domu sportova. No na kraju je posve nezasluženo dobio uvrede zagrebačke publike

Na semaforu su otkucavale posljednje sekunde, a kad je sirena zazvonila i označila kraj utakmice, Gapšer Krošelj okrenuo je gol 'naglavačke'. To je tradicionalni hokejaški potez kad golman ne primi gol tijekom utakmice, no zagrebačka publika taj čin nije dočekala s odobravanjem. Čovjek koji je najzaslužniji što je Medveščak prije dvije godine izbacio superfavorita Graz iz doigravanja, koji je prošlu godinu strpljivo čekao svoju priliku pored bravuroznog Roberta Kristana i koji je itekako zaradio svoju plaću igrajući među 'medvjedima', dobio je porciju uvreda koju - nije zaslužio.

Krošelj je sa 38 obrana doslovce 'ubio' Medveščak i njemu Jeseničani mogu zahvaliti što se iz Zagreba vraćaju s dva boda (1:0). Nažalost, nakon utakmice glavna priča nisu bile bravure na ledu, nego ono što je slijedilo nakon toga.

'Ispričavam se svima na potezu, no nisam mislio ništa loše. Okretanje gola dio je hokeja i zaista mi je žao što je publika to protumačila krivo', kazao je slovenski golman i djelovao je vrlo iskreno.

'Ovo je za mene bila posebna utakmica, emocionalni izuzetno jaka. Jako volim ovaj grad, dvoranu i publiku, tu sam bio dovoljno dugo da ne mogu izbrisati iz pamćenja sve lijepo što se događalo i zato mi je žao što se moj čin protumačio tako kako je.'

Kaže da je iz Zagreba otišao zato što je on tako želio. Nije bilo svađe s upravom kluba, nego samo ambicija da se dokaže.

'Ljetos sam obavijestio čelnike kluba da želim otići u Jesenice. Mislio sam da je to dobro za mene, da ću više napredovati i postati bolji. I danas tako mislim. Nema ni najmanje ljutnje na Medveščak.'

Uzdignute glave završio je novinarsku konferenciju, spremno odgovorio na pitanja hrvatskih novinara i otišao slaviti u svlačionicu. Nema sumnje da će i na putu kući primati čestitke. Uostalom, oba trenera naglasila su da je baš Krošelj bio prevaga. Prošle sezone najavljivan je kao najbolji drugi golman lige, ali ako ovako nastavi, u Jesenicama mogao bi postati i ponajbolji prvi golman Ebela.