TRIJUMF CIBALIJE

Kresinger utišao zagrebačke 'pjesnike'

30.10.2010 u 21:55

Bionic
Reading

13. kolo T-Com Prve HNL u Kranjčevićevoj su zatvorili Zagreb i Cibalija. Uspješniji su bili gosti koji su s dva gola Kresingera uzeli tri boda i probili se na treće mjesto ljestvice

Cibalia će barem do idućeg vikenda u leđa gledati samo Dinamu i Hajduku, a momčad Stanka Mršića to je zaslužila pobjedom kod Zagreba rezultatom 2:0. Koliko su Ultrasi vokalno dominirali na tribinama, toliko su Vinkovčani bili bolji i na terenu.

Zagreb je bio bolja momčad u prvih pola sata igre, no svuda prisutni Krstanović nije uspio zabiti gol iz nekoliko odličnih pokušaja. Danas nije bio njegov dan, ali je stasiti napadač potvrdio da je u sjajnoj formi i da polako nadilazi sredinu u kojoj trenutno igra.

Ipak, u 28. minuti u kontru je krenula Cibalia i lopta Šovšića pronalazi Kresingera koji rutinirano, vrataru kroz noge, postiže prvi gol. Drugi je došao u 77. kada je Ivanković 'zaspao' s loptom u nogama, a Kresinger mu je uzeo, povaljao vratara i pogodio praznu mrežu. Sjajni potezi Kresingera, čovjek se ponaša poput velikog rutinera.

Zagreb je imao blagu statističku prednost na kraju dvoboja, ali Slavonci se potpuno zasluženo kući vraćaju sretni. Nakon četvrte pobjede u nizu imaju 24 boda i trenutno su treći sastav u državi.