AMERIČKI NOGOMET

Kreće NFL doigravanje, Patriotsi favoriti

03.01.2011 u 12:14

Bionic
Reading

U nedjelju je 16. kolom završen ligaški dio sezone profesionalne lige američkog nogometa NFL, nakon koje je 12 od 32 momčadi ušlo u playoff, među njima kao najuspješnija ekipa New England Patriotsa, trenera hrvatskog podrijetla Billa Belichicka, sa 14 pobjeda i dva poraza

U AFC diviziji u doigravanje su sljedećim redosljedom ušli: New England Patriots (1), Pittsburgh Steelers (2), Indianapolis Colts (3), Kansas City Chiefs (4), Baltimore Ravens (5), New York Jets (6).

U NFC diviziji prvi su Atlanta Falcons, a slijede ih Chicago Bears (2), Philadelphia Eagles (3), Seattle Seahawks(4), New Orleans Saints (5) i Green Bay Packers (6).

U subotu, 8. siječnja, u tzv. 'Wild Card' krugu doigravanja NFC-a igrat će New Orleans Saintsi protiv Seattle Seahawksa, a u AFC diviziji Indianapolis Coltsi protiv New York Jetsa, što je repriza prošlogodišnjeg meča za prvaka AFC-a.

Idućeg dana, u AFC diviziji igrat će Baltimore Ravensi protiv Kansas City Chiefsa, a u NFC-u će se sudariti Philadelphia Eagles i Green Bay Packers.

U divizijskom doigravanju 15. siječnja najbolji preostali klub iz AFC-a igrat će protiv Pittsburgh Steelersa, a najlošiji preostali klub iz NFC-a sa Atlanta Falconsima.

U nedjelju, 16. siječnja, Chicago Bears igrat će s najboljim preostalim klubom iz NFC-, a New England Patriotsi sa najlošijom preostalom momčadi iz AFC-a.

U nedjelju 23. siječnja igraju se finala doigravanja NFC i AFC divizije.

Super Bowl odigrat će se 6. veljače na stadionu Dallas Cowboysa, u Arlingtonu u Teksasu.