NAVIJAČKA ATMOSFERA

Krcati Gradski vrt dočekuje naše uz pjesmu, ali i zvižduke

16.10.2012 u 13:00

Bionic
Reading

Po prvi puta, otkad je Igor Štimac na čelu A reprezentacije, nogometni stadion na kojem je Hrvatska domaćin, bit će krcat. Naime, Poljud protiv Švicarske te Maksimir protiv Makedonije bili su puni tek 40 do 50 posto, no za večerašnju utakmicu navodno se traži karta više. Problem bi mogla predstavljati kiša, ali cijelo su jutros organizatori 'bušili' travnjak kako bi potjerali vodu

U Hrvatskom nogometnom savezu mogu zadovoljno trljati ruke. Naime, do ponedjeljka je svoje karte preuzelo 17.000 gledatelja, što znači da će stadion u Osijeku biti ispunjen do maksimuma koji se mora poštovati zbog sigurnosnih razloga. Kako je naglasio HNS-ov operativac zadužen za sigurnost na stadionima Zoran Crvk, sve će mjesta biti popunjena i to po principu - jedan čovjek, jedno mjesto.

'Neće biti moguće da, na primjer, otac u naručju nosi sina od četiri ili pet godina; ne, obojica moraju imati ulaznicu i svoje mjesto', rekao je za SN Zoran Cvrk.

Dakle, po prvi puta otkad je Štimac na čelu A reprezentacije, hrvatski će stadion biti pun. Razloga je tome više - a svakako to što se domaćinstvo (napokon) dodijelilo manjem gradu u kojem se reprezentaciju još uvijek tretira drugačije nego u Zagrebu ili Splitu. Naravno, nisu tome krivi igrači, već čelništvo Hrvatskog nogometnog saveza, kojem su predstavnici svih hrvatskih navijačkih skupina još u srpnju pokazali 'palac dole' te su njima, (čitaj Štimcu, Šukeru i Mamiću) u Osijeku namijenili zvižduke.

Iz istih tih udruga, koje ne dolaze u Osijek pod nikakvom koordinacijom, šalju i demanti tvrdnje da će zbog Sammira napustiti stadion.

'Nećemo zbog Sammira napustiti tribinu. Nije on kriv što ga njegov gazda putem reprezentacije želi bolje prodati i omastiti ionako mastan brk', stav je predsjednika udruge građana Kohorte, Ivice Poliha, koji je iznio u Sportskim novostima, a na koji se nadovezao i Denis Povh, tajnik kluba Navijača Armade.

'Bez obzira na brojne spinove, dijeljenje ulaznica i PR mađioničarstva, navijačke će skupine danas sigurno odati svoje nezadovoljstvo vodstvom hrvatskog nogometa, koji ne nazivamo bezveze - mafijom'.