TUGA U IRANU

Kranjčar ipak bez polufinala Lige prvaka

03.10.2012 u 08:39

Bionic
Reading

Iranski prvak Sepahan, čiji je trener hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar, ispao je u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja azijske Lige prvaka

Nakon što je prva utakmica u Esfahanu završila rezultatom 0:0, u uzvratu je Al-Ahli iz Saudijske Arabije pred domaćim navijačima slavio s 4:1 i plasirao se u polufinale. Sepahan je, pak, drugu godinu zaredom ispao u četvrtfinalu.

Ključni se trenutak utakmice dogodio u 27. minuti kada je gostujući vratar Reza Mohammadi skrivio jedanaesterac zbog prekršaja na Taisiru Al Jassimu i pritom dobio crveni karton. Victor Simoes je realizirao penal i doveo svoju momčadi u vodstvo 1:0, a Sepahan se s igračem manje nije uspio oduprijeti domaćinu. Do kraja je dvostruki strijelac za Al-Ahli bio Amad Al Hosni, jednom je pogodio Abdulrahim Jaizawi, dok je Farshid Talebi ublažio poraz Kranjčarove momčadi.

'U prvih smo 30 minuta imali tri dobre prilike i da smo barem jednu realizirali, rezultat bi bio drugačiji. No, nismo pogodili i platili smo zbog toga. Jedanaesterac i crveni karton su promijenili našu igru, pali smo u drugom poluvremenu s igračem manje. Al-Ahli je pružio dobru igru i pokazao da ima sjajne mogućnosti', rekao je nakon utakmice bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.