DVA VELIKA KANDIDATA

Kranjčar ili Štimac? Odlučit će Mamić

09.10.2011 u 09:09

Bionic
Reading

Ni drugo jutro nakon grčkog debakla nema promjena. Slaven Bilić i dalje sjedi na klimavoj izborničkoj stolici, ali u javnosti je on 'bivši' te se špekulira kako mu je utakmica protiv Latvije u utorak posljednja

Srijeda će biti dan odluke za Slavena Bilića. Tada se sastaje Izvršni odbor HNS-a na kojem će njegovi članovi odlučiti hoće li i dalje vjerovati nekada omiljenom izborniku ili će dati priliku nekome drugome.

U medijima se špekulira s puno trenerskih imena kao mogućim nasljednicima (Kuže, Ivanković, Katalinić, Zajec, Blažević), ali dva imaju najveće šanse - Kranjčar i Štimac.

Prvi je omiljeniji u javnosti, ali i bolje kotira kod HNS-a i, što je najvažnije, kod gazde hrvatskog nogometa Zdravka Mamića.

'Ja sam spreman, i sad i za nekoliko mjeseci ili godinu dana. Pozovu li me, neću odbiti', rekao je Kranjčar.

Što se tiče ovog drugoga, on je veliki oponent Markoviću i Mamiću i to mu je najveća mana. Ni Štimac nije imun na zov izborničkog mjesta, ali…

'Znaju se moji uvjeti, a jesam li kandidat, pitajte ljude u HNS-u. Nisam nikakva izdajica i neću ići preko svojih principa', jasan je bio Štimac.

Ostalo nabrojano društvo s kojim se špekulira ipak nema jako zaleđe da bi se moglo umiješati u istinsku konkurenciju za nasljednika Slavena Bilića. Ipak, moramo biti iskreni: u ovoj priči sve ovisi o Zdravku Mamiću, koji će imati najveći utjecaj na konačnu odluku.