LIGE PETICE

Gostujući trijumf Hoffenheima; Sassuolo sredio Bolognu; Leganesu šesti bod u La Ligi

08.11.2019 u 22:59

Bionic
Reading

U petak je po običaju odigrano par utakmica u najjačim ligama Europe

Nogometaši Hoffenheima slavili su na gostovanju u Koelnu sa 2:1 u prvoj utakmici 11. kola njemačkog prvenstva i privremeno se probili do drugog mjesta na ljestvici bez da im je u tome pomogao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, koji nije bio ni na klupi za pričuve.

Koeln je poveo pogotkom Cordobe u 34. minuti. Preokret u nastavku donio je Adamyan koji je je ušao u igru na početku drugog poluvremena. Prvo je postigao pogodak za 1:1 u 48. minuti, a u sučevom dodatku je na njemu napravljen prekršaj za kazneni udarac iz kojeg je Locadia donio pobjedu gostima.

Šestom pobjedom u sezoni Hoffenheim je došao do 20 bodova i drugog mjesta, dva manje od vodeće Borussije Moenchengladbach. Koeln je sa sedam bodova ostao na 17. mjestu u zoni ispadanja.

  • +3
Koln - Hoffenheim, 11. kolo, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH

U prvom dvoboju 13. kola francuskog nogometnog prvenstva Nica i Bordeaux su odigrali 1:1.

Nicu je u vodstvo doveo Lees Melou u 27. minuti, a konačnih 1:1 postavio je Briand u 49. minuti iz kaznenog udarca.

Bivši igrač Hajduka Toma Bašić ostao je na klupi za pričuve Bordeauxa koji je sa 19 bodova na trećem mjestu ljestvice iza vodećeg PSG-a koji ima 27 bodova i drugoplasiranog Angersa sa 20. Nica je sa 17 bodova na 10. mjestu.

Nogometaši Sassuola svladali su pred svojim navijačima Bolognu sa 3:1 u prvoj utakmici 12. kola talijanske Serie A.

Dvostruki strijelac za domaću momčad bio je Caputo (34, 75), a jednom je precizan bio Boga (69), dok je jedini strijelac za Bolognu bio Orsolini (71).

Sassuolo je sa 13 bodova na 11. mjestu, dok je Bologna s bodom manje 14. na ljestvici. Vodeći Juventus ima 29 bodova, jedan više od Intera i sedam više od Rome.

  • +3
Sassuolo - Bologna, 12. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: ELISABETTA BARACCHI

Nogometaši Real Sociedada propustili su pobijediti posljednjeplasirani Leganes s kojim su na svom stadionu odigrali 1:1 u prvoj utakmici 13. kola španjolske La Lige.

Momčad iz San Sebastiana povela je u 63. minuti pogotkom Merina, a konačnih 1:1 postavio je En Nesyri u 78. minuti.

Real Sociedad je na vrhu ljestvice sa 23 boda, ispred Barcelone i Real Madrida koji imaju po 22 boda, ali i dvije utakmice manje. Leganes je na začelju sa šest bodova, dva manje od Espanyola koji je na 19. mjestu i tri manje od Celte Vigo koja je na 18. poziciji.

Real Sociedad - Leganes Izvor: EPA / Autor: Juan Herrero

Nogometaši Watforda ostvarili su prvu pobjedu ove sezone u engleskoj Premier ligi slavljem na gostovanju kod Norwicha od 2:0 te se pomaknuli sa zadnjeg mjesta na ljestvici na koje su gurnuli baš "kanarince".

Deulofeu je u 2. minuti oteo loptu i sam završio akciju za vodstvo Watforda, a potom je u 52. minuti na njegov ubačaj Gray postavio konačnih 2:0.

Watford je sa osam bodova došao do 18. mjesta, ispred Southamptona koji također ima osam bodova i Norwicha koji je ostao na sedam. Prvi klub iznad zone ispadanja je Everton sa 11 bodova. U vodstvu je Liverpool sa 31 bodom, a u nedjelju (17.30 sati) će na Anfieldu ugostiti drugoplasirani Manchester City koji za "crvenima" zaostaje šest bodova.