OŠ METERIZE U ŠIBENIKU

Kraljicu ringa pobijedio učenik petog razreda

15.04.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Isti broj bodova, 150, isti razred, 6.a, dva pobjednika. Dogodilo se to u OŠ Meterize u Šibeniku na posljednjem Lino višebojcu u sezoni 2013./14. gdje su na pobjedničko postolje stali Sara Marov i Ivan Đaković.

Oboje sportaša, prepuni veselja ponosno su u zrak dignuli pehare i plišane Lino medvjediće koje su im predali sportski gosti košarkaš KK Šibenika Domagoj Bašić i svjetska prvakinja u kickboksu Nives Radić. Ovaj dvojac je dao posebni štih natjecanju u prelijepoj novoj sportskoj dvorani škole u sjevernom dijelu Krešimirovog grada. Borbu za bodove ekipa šestih i sedmih te petih i osmih razreda pretvorili su u simpatični međusobni dvoboj, temperamentno bodreći višebojce, da bi na kraju sve završilo neriješeno. No u igri s izazivačima iz publike oboje su morali priznati poraz. Domagoja koji se za ovu priliku pretvorio u rukometaša i morao pucati s centra u penalima je pobijedila osmašica Marta Grgurica, a Nives koja je lani svjetskom zlatu dodala i titulu europske prvakinje i koju zbog brojnih naslova u borilačkim sportovima zovu Kraljica ringa, u trčanju je nadmašio Karlo Šalković

Zapaženu rolu u šibenskom Lino višebojcu odigrali su i Marija Vuletić s literarnim uratkom u kojem se založila za ispravljanje nepravdi u svijetu te 2.b razred s maštovitim maskama i transparentom koji će biti izložen na završnici u Novskoj krajem svibnja.