emeryjev teritorij

Kralj Europske lige: Ima li itko hrabrosti kladiti se u finalu protiv ovog čovjeka?

10.05.2019 u 12:54

Bionic
Reading

Unai Emery s Arsenalom se prilično lako probio do finala Europske lige u kojem će pokušati po rekordni četvrti put u karijeri osvojiti ovo natjecanje…

Nakon što je potpuno razočarao navijače u završnici sezone Premiershipa, Unai Emery skinuo je dio tereta s leđa ovog četvrtka u svom omiljenom natjecanju, izbacivši Valenciju u polufinalu Europske lige.

  • +2
Valencia - Arsenal, polufinale Europske lige, 2019. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

Arsenal je s dvije glatke pobjede i ukupnih 7:3 svladao španjolskog rivala te tako relativno lako prokrčio put do finala, pobjedama u nokaut fazi protiv BATE-a, Rennesa, Napolija i Valencije.

Nije to ništa novo za Emeryja koji se može pohvaliti da je Europsku ligu osvojio već tri puta i to u nizu, sa Sevillom od 2014. do 2016. godine.

Zbog toga ga neki već zovu „Kralj Europske lige“, s obzirom da je upravo u ovom natjecanju stvorio svoj trenerski ugled, a malotko će se biti spreman kladiti protiv njega u finalu, bez obzira što će u Bakuu 25. svibnja protivnik 'topnicima' biti opasni engleski rival Chelsea.

'Ništa nije gotovo, nismo još nikakav uspjeh postigli. Sretni smo, ali i dalje svjesni da će biti jako teško osvojiti Europsku ligu,' pesimistično je priznao 47-godišnji stručnjak koji je u engleskom prvenstvu zbog grozne serije od četiri neuspjeha u nizu ostao bez izgleda izboriti plasman u Ligu prvaka, a osvajanje Europske lige jedini je način da se Arsenal ipak nađe među elitom.

'Igrali smo loše u Premiershipu u zadnjih mjesec dana i ovo je prilika koju moramo iskoristiti. Želimo u Ligu prvaka i želimo osvojiti trofej,' naglasio je nasljednik Arsenea Wengera koji se nada da će klub u budućnosti ipak vratiti na pobjedničke staze…