50 nijansi sive...

Kraj velike golmanske karijere; legendarna siva trenirka otišla je u zasluženu igračku mirovinu

23.05.2019 u 19:35

Bionic
Reading

Legendarni mađarski golman Gabor Kiraly (43) završio je 26 godina drugu profesionalnu karijeru u momčadi Haladasa, u kojoj ju je i započeo još davne 1993. godine...

Najstariji nogometaš u povijesti koji je nastupao na Europskom prvenstvu, mađarski golman Gabor Kiraly (43), završio je profesionalnu igračku karijeru.

Čuveni golman koji je čitavu karijeru branio u specifičnoj i nadasve prepoznatljivoj sivoj trenirci (samo donji dio!) prije tri godine na EP-u u Francuskoj ušao je u povijest nogometa kao najstariji sudionik Eura.

Tijekom bogate karijere branio je za Fulham, West Ham, Cristal Palace, berlinsku Herthu, a uvjerljivo najslavnije dane imao je u njemačkom Münchenu 1860.

Posljednjih nekoliko sezona, poslije raskida ugovora s Fulhamom branio je mađarski Haladas u kojemu je i započeo karijeru, a iz istih redova i odlazi u zasluženu mirovinu.

'Hvala nogometu, jer me je naučio svemu i zbog njega sam postao bolji čovjek. Svakodnevno sam se s poštovanjem spremao, uvijek sam se trudio da dajem maksimum. Hvala obitelji i prijateljima jer su uvijek bili pored mene i bodrili me. Bez njih ne bi ni uspjelo ovo 'obiteljsko putovanje' koje je trajalo 26 godina', kazao je u emotivnom oproštajnom govoru Gabor Kiraly.

  • +7
Gabor Kiraly mađarski nogometaš/golman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Trenirku nosim zbog komfora, jednostavno mi je udobna. Ja sam samo golman, ne top model', pojasnio je svoj izbor svojedobno Gabor Kiraly koji je u dresu reprezentacije Mađarske zabilježio 108 nastupa.