BIT ĆE TO VELIKA BORBA

Kraj ere Davora Šukera; ovo su osobe koje žele mjesto predsjednika HNS-a

16.11.2017 u 21:36

Bionic
Reading

U prosincu je najavljena izborna Skupština za predsjednika HNS-a, a dva čovjeka pokušat će srušiti Davora Šukera te preuzeti njegovu funkciju prvog čovjeka Saveza – to su Dario Šimić i Marijan Kustić

U hrvatskoj javnosti vlada veliko nezadovoljstvo radom Davora Šukera kao predsjednika HNS-a, zamjeraju mu rastrošnost, slabu komunikaciju s medijima te što ga ponekad nema na događajima na kojima bi trebao biti (finale Kupa, finale Eura U-17 u Hrvatskoj).

Krajem godine trebala bi se održati izborna Skupština, a Šukerovoj čelnoj pozicji prijete Dario Šimić i Marijan Kustić. Prvi je bivši reprezentativac, uspješni biznismen i predsjednik Nogometnog sindikata, a drugi dugogodišnji nogometni dužnosnik i saborski zastupnik koji tako ima jako političko zaleđe.

No nemoguće je da se sva trojica nađu kao kandidati na Skupštini, jer onaj tko želi biti predsjednik mora sakupiti potpise čak osam županijskih nogometnih saveza, a u Hrvatskoj ih je 21 (dakle jedan kandidat otpada).

Tko će od njih imati dovoljan broj potpisa ostaje da vidimo sljedećih tjedana, ali prema zadnjim informacijama Marijan Kustić bi mogao iskočiti kao prvi favorit.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

Inače, Skuština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova. U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub HT Prve lige daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, od trenera i iz ženskog nogometa.