stvoren za trofeje

Kovačić pred podvigom za pamćenje: Ovo ni Ronaldu ni Modriću nije uspjelo…

10.05.2019 u 08:42

Bionic
Reading

Mateo Kovačić plasirao se s Chelseajem u finale Europske lige i smiješi mu se četvrta europska titula u nizu, čime se ne može pohvaliti nitko od aktualnih vrhunskih nogometaša…

Mladi 25-godišnji hrvatski veznjak ponovo je na pragu europskog uspjeha. Nakon što je s Real Madridom triput u nizu osvojio Ligu prvaka, boljim izvođenjem penala protiv Eintrachta uspio je s Chelseajem ovog četvrtka ući u finale Europske lige te se naći na korak od osvajanja novog europskog trofeja.

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kovačić u Realu nije igrao pretjerao značajnu ulogu tijekom europskih pohoda, a sva tri finala je odgledao s klupe. No, u Chelseaju je situacija značajno bolja pa je od prve minute započeo susret protiv Rebića i društva na Stamford Bridgeu, a na terenu je proveo svih 120 minuta.

Tako bi se Mateu konačno trebalo ostvariti da protiv Arsenala za dva tjedna u Bakuu zaigra u jednom velikom finalu, s obzirom da nije zaigrao niti za Hrvatsku protiv Francuske na SP-u u Rusiji i baš mu fali iskustvo igranja odlučujuće utakmice na velikoj sceni.

Što je još važnije, njegova sudbina uoči sljedeće sezone je neizvjesna, jer Chelsea ima zabranu kupovanja igrača, a Kovačiću istječe posudba. Ovaj rezultat pak pokazuje da Mateo garantira uspjeh pa mu neće biti teško naći novog poslodavca…