EP U KARATEU

Kovačević uzela zlato, Bebek se okitila broncom

12.05.2012 u 14:57

Bionic
Reading

Riječanka Ivana Bebek osvojila je brončanu medalju na Europskom prvenstvu u karateu, koje se održava u gradu Adejeu na Tenerifima, pobijedivši u susretu za 3. mjesto u kategoriji do 61 kg Slovakinju Dagmaru Kubinsku s 4:0. Nešto kasnije, u kategoriji do 55 kg zlatom se okitila Opatijka Jelena Kovačević

Već na startu borbe Ivana Bebek je osvojila bod, a u nastavku je samo povećavala prednost ne dopustivši ni u jednom trenutku suparnici prigodu za preokret. Ivani Bebek ovo je prva seniorska medalja na velikim natjecanjima.

U kategoriji iznad 68 kg Ana-Marija Čelan izgubila je od Francuskinje Nadege Ibrahim s 1:0, a u kategoriji do 68 kg Ivona Tubić protiv Ruskinje Inge Sheroziye nije osvojila, ali ni izgubila bod, pa je sudačkim preglasavanjem pobjeda pripala ruskoj karatašici (5:0).

U kategoriji do 67 kg Marijan Logarušić, 18-godišnji srednjoškolac iz Sesveta hrabro je odigrao meč s vrlo iskusnim Talijanom Cirom Massom. Borba je takodjer završila 0:0, ali sudačkim preglasavanjem (5:0) broncu je osvojio talijanski natjecatelj.

U četvrtom uzastopnom finalu na EP Jelena Kovačević je drugi put u karijeri osvojila zlatnu medalju, jer se zlatnom kolajnom najbolje na Starom kontinentu okitila i prije tri godine u Zagrebu.

U finalu Kovačević je izvrsno krenula i stekla početnu prednost u ranoj fazi borbe u kojoj je povela sa 2:0. Do kraja susreta njezina protivnica Njemica Jana Bitsch uspjela je samo smanjiti rezultat na konačnih 2:1.

Čelan i Tubić, zajedno s Mašom Martinović i Azrom Saleš večeras oko 20 sati očekuje veliki ekipni finale protiv Turske. Prigodu za medalju brončanoga sjaja danas će još imati muška kate reprezentacije protiv Francuske, te Danil Domdjoni u kategoriji do 60 kg.