ČUDNA ODLUKA

Kovačev potez u derbiju koji je digao Njemačku na noge: Nikome nije jasno zašto...

11.11.2018 u 08:30

Bionic
Reading

Niko Kovač u dvoboj protiv Borussije Dortmund na teren je poslao bolesnog Matsa Hummelsa, što mu njemačka javnost zamjera, iako nije utjecalo na konačni rezultat...

Porazom od Borussije rezultatom 3:2 u derbiju Bayern je povećao svoj zaostatak za vodećom momčadi Bundeslige i sada ima -7 u odnosu na rivala iz Dortmunda.

  • +3
Bundesliga: Borussia D. - Bayern Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Niko Kovač bio je pod velikim pritiskom javnosti i prije ovog susreta, a poraz je povećao broj onih koji traže njegov odlazak s bavarske klupe, posebno nakon što je Mats Hummels poslije utakmice priznao u kakvom ga je stanju trener natjerao igrati.

'Danas sam igrao bolestan. Bilo je teško, s gadnom prehladom bilo je teško dati sve od sebe. Glava mi je bila takva da mi je za sve trebalo više vremena. To je bio veliki hendikep jer inače brzo razmišljam. Bilo je previše riskantno pa sam morao izaći iz igre,' priznao je Hummels koji je utakmicu napustio u 66. minuti, nakon čega je Bayern sa Süleom na travnjaku primio dva pogotka za preokret i konačnih 3:2.

'Pitam se zašto trener odlučuje poslati gripozne igrače na teren. U ovakvoj utakmici potrebno ti je 11 ratnika koji su u stanju igrati na najvišem nivou,' upozorio je Skyjev stručni komentator Lothar Matthäus, iako forsiranje Hummelsa nije odlučilo utakmicu.

Naš bivši izbornik upravo je obranu vidio kao najveći problem svoje momčadi.

'Dopustili smo da nas dvaput iskontriraju, to se ne smije dogoditi. Borussia ima brze igrače koji idu u dubinu. Morali smo stajati kompaktnije,' priznaje Niko Kovač koji ipak misli da je momčad odigrala dobro:

'Bila je to naša najbolja utakmica po mnogočemu nakon dugo vremena. Na tome moramo dalje graditi. Zaostatak od sedam bodova je velik, ali u nogometu je sve moguće. Sezona je tek počela.'

Uprava Bayerna će biti ta koja će u sljedeća dva tjedna odlučiti želi li nastaviti dalje s Kovačom. Vjerojatno će mu dati još jednu priliku, ali svaki sljedeći kiks bit će i posljednji za hrvatskog stratega...