AKCIJA KAZAHSTAN

Kovač se vratio na Bilićev popis

24.09.2009 u 16:45

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis kandidata za predstojeće međunarodne susrete s reprezentacijama Katara (četvrtak, 8. listopada) i Kazahstana (srijeda, 14. listopada)

Na popisu za prijateljsku i kvalifikacijsku utakmicu su se našli vratari Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk), Matej Delač (Inter Zaprešić), braniči Vedran Ćorluka (Tottenham Hotspur), Josip Šimunić (Hoffenheim), Ivica Križanac (Zenit), Hrvoje Vejić (Hajduk), Robert Kovač i Dejan Lovren (oba Dinamo Zagreb), vezni igrači Danijel Pranjić (Bayern), Hrvoje Čale (Trabzonspor), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Nikola Pokrivač (Red Bull Salzburg), Jerko Leko (Monaco), Darijo Srna (Šahtar), Niko Kranjčar (Tottenham Hotspur), Ivan Rakitić (Schalke 04) i napadači Eduardo da Silva (Arsenal), Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (Hamburger SV), Mario Mandžukić (Dinamo Zagreb), Anas Sharbini (Hajduk), Ivan Klasnić (Bolton)

Hrvatskoj reprezentaciji za osvajanje drugoga mjesta u skupini i prolazak u dodatne kvalifikacije potrebna je pobjeda protiv Kazahstana u Astani i uvjet da Ukrajina ne pobijedi Englesku četiri dana ranije u Dnipropetrovsku.

'Protiv Kazahstana nas očekuje jako teška utakmica, oni će biti jako motivirani, a mi ćemo imati dodatni pritisak jer ćemo morati pobijediti. Svi igrači su svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i s maksimalnom ozbiljnošću prilaze utakmici', rekao je izbornik Bilić.

Okupljanje reprezentativaca za ovu važnu akciju započet će u nedjelju, 4. listopada u Zagrebu odakle će se u ponedjeljak krenuti za Rovinj gdje će obaviti pripreme, 8. listopada na Kantridi gostuje Katar dok je polazak za Astanu predviđen za 11. listopada.

'U Rovinju ćemo imati najbolje uvjete za pripreme, jer ćemo na raspolaganju imati i teren s umjetnom travom kakav nas očekuje i u Astani', napomenuo je Bilić.
Hrvatski izbornik osvrnuo se i na mogućnost ostanka na svojoj poziciji i nakon isteka ugovora po završetku SP-a.

'Ovo je jedini posao koji je i užitak, to se ne može kupiti novcem i ništa drugo se ne može mjeriti s ovim. Zato sam i rekao kako je opcija ostanka otvorena. Ali, mislim da je šest godina na mjestu izbornika, dvije u mladoj reprezentaciji i četiri na klupi A reprezentacije, optimalno vrijeme. No, nije ovo moj stav pa da samo ja odlučujem o svom ostanku ili odlasku. Ne ovisi to samo o meni, ali ako me HNS bude i dalje htio, a još važnije ako će narod htjeti da ostanem i ako sve prođe kako očekujemo onda je moguće i da ostanem nakon SP-a', kazao je Bilić.