KAPETAN BRANI SVOJE

Kovač 'oprao' Jurića nakon njegovih kritika 'kockastih'

08.06.2009 u 09:02

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska prosula bodove u Maksimiru protiv Ukrajine, te tako smanjila šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi, na igračima je bilo vidljivo da su neraspoloženi. Tako je kapetan Robert Kovač otvoreno kritizirao Ivana Jurića

Uoči ogleda s Ukrajinom igrač Genoe Ivan Jurić dao je opširan intervju Sportskim novostima u kojima je, među ostalima, kazao da ne razumije zašto ga je izbornik Bilić zvao u reprezentaciju.

'Nisam ja neki nogometaš. Nikad neću povjerovati da sam marka. Hrvatska je dobra, ali nismo jaki, još manje top. Na kontinentu se ne možemo uspoređivati sa Španjolskom, Italijom, Engleskom, Nizozemskom', kazao je Jurić.

Iako nije štedio ni sebe, nije dugo trebalo da Jurić dobije odgovor, i to od kapetana Roberta Kovača, koji je jasno kazao što misli.

'Kako smo i mogli dobiti Ukrajinu kad nas ima 'limitiranih'?! U svojoj igračkoj, a pogotovo reprezentacijskoj karijeri nikad nisam doživio da jedan igrač iz udarne postave tako govori o svojoj momčadi, o svojim suigračima. Ne, ne bih dalje ništa pričao, ništa komentirao, nadam se da razumijete o čemu govorim i na što ciljam', kazao je Kovač u Sportskim novostima.

Da, svima je jasno na koga je Kovač ciljao. Očito da je atmosfera u reprezentaciji nakon remija u Maksimiru lagano poljuljana. Zato izbornik Bilić sa svojim stožerom mora vratiti harmoniju u momčad jer će, u protivnom, ionako težak put do Južne Afrike biti još teži.