AUSTRALIAN OPEN

Koubek ispratio Dodiga, poražena i Šprem

21.01.2010 u 08:52

Bionic
Reading

Polako se smanjuje hrvatska kolonija na Australian Openu. Nakon Antonija Veića, od prvog grand slama sezone oprostio se i Ivan Dodig kojeg je svladao Austrijanac Stefan Koubek 7:6 (4), 6:1, 6:2, a turnir je završio i za Karolinu Šprem od koje je bila bolja Australka Casey Dellacqua

Hrvatski tenisač Ivan Dodig je u prvom kolu napravio iznenađenje i u pet setova izbacio nekada prvog igrača svijeta Juana Carlosa Ferrera, no na drugoj prepreci je posustao.

Bolji je bio 134. tenisač s ATP ljestvice, Austrijanac Stefan Koubek. U meču koji je trajao dva sata i 16 minuta, naš predstavnik samo je u prvom setu bio ravnopravan. Svatko je napravio po jedan break pa se odlučivalo u 13. igri. Tu je Austrijanac manje griješio te je sa 7:4 u poenima završio prvi set.

Nakon toga Dodig je potonuo, a Koubek je u svakom od sljedeća dva seta po dva puta oduzimao suparnički servis za 6:1 i 6:2.

Bio je to njihov prvi susret u kojem su oba tenisača imala po devet as servisa. Koubeka je služio prvi servis na kojem je osvojio čak 81 posto poena, za razliku od Dodiga sa 61 posto.

Jedina hrvatska predstavnica na Australian Openu Karolina Šprem ispala je u drugom kolu nakon što ju je u četvrtak porazila domaća tenisačica Casey Dellacqua 7:6(4), 7:6(6).