JEDRENJE

Kostov i Cupać 21. nakon prvog dana na Mallorci

04.04.2011 u 20:09

Bionic
Reading

Nakon dva plova regate Svjetskog kupa u Španjolskoj Pavle Kostov i Petar Cupać su 21. u klasi 49er, Enia Ninčević i Romana Župan 25. u klasi 470, Ivan Taritaš je 31. u Laseru, Luka Mratović 37. u RS:X, a Šime Fantela i Alan Bačić 49. u muškom 470.

Vjetar snage 30 do 35 čvorova stavio je danas na kušnju oko 1000 jedriličara i jedriličarki iz 53 zemlje svijeta koliko ih ove godine nastupa na Trofeju princeze Sofije u Palma de Mallorci.

Šime Fantela i Alan Bačić su nakon jako dobrog osmog mjesta u prvom plovu zbog problema s kobilicom nisu jedrili drugi plov, pa su stoga niže plasirani nakon prvog dana. U vodstvu su Novozelanđani Hansen/Saunders.

U Laseru Ivan Taritaš je nakon nešto slabijeg 20. mjesta u prvom plovu u drugom bio izvrstan drugi. Velika flota Lasera jedri u tri kvalifikacijske skupine i prvi Ivanov cilj je plasman u zlatnu finalnu skupinu.

Pavle Kostov i Petar Cupać su jedrili u 'skupini smrti' sa šest moćnih britanskih i šest ništa manje impresivnih danskih posada tako da su 11. i 16. ulaz više nego respektabilni rezultati u takvoj konkurenciji. Poveli su Britanci Fletcher/Sign.

Enia Ninčević i Romana Župan uspješno su odradile oba jedrenja u ženskom 470 i s obzirom na relativno malo iskustva u tako ekstremnim uvjetima dobro je da su čitave došle do cilja. U prvom plovu čak su se tri puta prevrnule, u drugom je bilo već puno bolje. Kod djevojaka vode iskusne Japanke Kondo/Tabata.

Luka Mratović na dasci RS:X je solidan 38., dok je za mladog Mihovila Fantelu bilo malo previše vjetra, pa nije jedrio. Prvi je Nozozemac Dorian van Rijsselberge.