SLAVNI SLALOM

Kosteliću presudio 'tren oka', fantastični Rus na vrhu!

27.01.2015 u 19:16

Bionic
Reading

Na legendarnom noćnom slalomu u Schladmingu najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije imao svoj dan

Ivica se u 2015. vratio dugogodišnjoj navici skupljanja slalomskih bodova, ali u Schladmingu nije bio na visini zadatka. Brojno navijačko mnoštvo napunilo je prostor oko staze, a vojsku (prvenstveno Hirscherovih) austrijskih navijača šokirao je Rus Horošilov koji je potvrdio odličnu formu i - zablistao. U cilj se kroz snježnu stazu spustio sa 79 stotinki prednosti pred tada vodećim Felixom Neureutherom.

Nakon prve jakosne skupine poredak vodećih se nije mijenjao i Horošilov vodi ispred Neureuthera (+0.79), Dopfera (+1.08), Hirschera (+1.34), Kristoffersena (+1.42), Razzolija (+1.45)... Ivica Kostelić imao je startni broj 24, ali nije dobro vozio i u cilj se spustio kao tada posljednji sa 3.53 sekunde zaostatka. Najbolji komentar vožnje bilo je Ivičino razočarenje u ciljnoj ravnini, malo zatim i matematički je postalo jasno da neće voziti drugu (20.45 h) vožnju u Schladmingu.


No, pokazat će se da je Ivica ostao na 34. mjestu i da mu je za drugu vožnju nedostajalo samo osam stotinki... Hrvatska je imala tri predstavnika, ali niti Filip Zubčić (+4.36) niti Natko Zrnčić Dim (+5.23) nisu uspjeli u teškim uvjetima doći blizu druge vožnje.

Pogledajte fenomenalnu vožnju Horošilova. Može li ju 'potvrditi' u drugom laufu?