SLALOMSKI METAK

Kosteliću nova pobjeda, mali globus i - ozljeda!

12.02.2012 u 11:44

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je u utrci kombinacije u ruskom Sočiju upisao 24. pobjedu karijere i tako obranio naslov najboljeg kombinatorca Svjetskog kupa. Još jedan kristalni globus u bogatoj vitrini Kostelićevih!

Lani je osvojio dva mala i veliki, jedan je već obranjen. Beat Feuz, koji je uoči utrke zaostajao tek 16 bodova, ponovno je dominirao u spustu i ostavio Kostelića iza sebe sa 1,52 sekunde.

Ipak, Ivica je prihvatio rukavicu izazova i poput metka se sjurio slalomskom stazom na kojoj će se dijeliti idući kompleti olimpijskih medalja.

Apsolutno je deklasirao konkurenciju i postavio nemoguć zadatak za konkurente. Kao i u Wengenu, nisu imali izgleda. Feuz je na kraju zaostao 1,16 sekundi, a treći Blondin 1,77.  Natko Zrnčić Dim je osvojio 12. mjesto. Tako je Ivica došao do treće pobjede u četiri kombinacije koje su se vozile i sasvim zasluženo uzima mali globus.

Ivica je tako probio barijeru od 1.000 bodova i trenutno ima 1.043, 70 više od Feuza koji se proteklih tjedana prometnuo u njegovog najvećeg konkurenta za veliki globus. Marcel Hirscher, koji nije ni došao u Soči, ostaje na 825 bodova.

Ipak, vijest je dobila vrlo tamnu sjenu kada je iscurila informacija da je Kostelić tijekom vožnje ozlijedio meniskus i vrlo je upitno kako će se dalje razvijati njegova sezona.