POTHVAT PRVAKA U WENGENU

Kostelić: To je skoro nemoguća pobjeda!

13.01.2012 u 18:25

Bionic
Reading

Najbolji skijaš svijeta Ivica Kostelić u petak je u švicarskom Wengenu napravio fenomenalni preokret nadoknadivši skoro tri sekunde zaostatka nakon spusta i na kraju osvojio prvo mjesto u super kombinaciji. Raritetan je to pothvat, a toga je svjestan i Ivica

U petak se u švicarskom Wengenu održala prva super kombinacija, a nakon odvoženog spusta Ivica Kostelić je imao dvije sekunde i 96 stotinki zaostatka za vodećim. Vjerojatno nitko nije očekivao da bi najbolji skijaš svijeta u 'svom slalomu' mogao nadoknaditi takav zaostatak i na kraju pobijediti.

'A što reći, to je pobjeda koju nitko nije očekivao, uključujući mene. Tri sekunde zaostatka nadoknaditi nakon prvog laufa, to je skoro nemoguće. To je skoro nemoguća pobjeda', rekao je Kostelić, koji je na kraju bio za 20 stotinki brži od Švicarca Beata Feuza koji je bio vodeći nakon spusta.

'Sveukupno, jako dobro. U spustu sam imao malo preveliki zaostatak, ali nadoknadio sam sve odličnom slalomskom vožnjom. Uz Ivičinu pobjedu, ovo je jako dobar dan', kazao je Natko Zrnčić-Dim koji je osvojio odlično peto mjesto. Na 29. mjesto se plasirao Tin Široki.

'S obzirom na sve probleme koje sam imao s koljenom u zadnje vrijeme, nisam nezadovoljan ovim 29. mjestom', kazao je Široki.