SUPERKOMBINACIJA

Kostelić sjajnim slalomom opet osvojio Wengen

13.01.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Po peti put Ivica Kostelić pobjednik je u Wengenu. Baš kao i prošle godine, upisao je pobjedu u superkombinaciji, a odličan rezultat, s drugim najboljim slalomskim vremenom, ostvario je i Natko Zrnčić-Dim koji je na kraju bio peti

Ivica Kostelić napravio je velik korak prema vrhu ukupnog poretka skijaša. S novih sto bodova približio se vodećem Hirscheru, a za taj se uspjeh morao 'isprsiti' sjajnom slalomskom vožnjom u superkombinaciji.

Naime, nakon spusta bio je u zaostaku od 2.96 sekunde za Švicarcem Feuzom, no na slalomskoj je stazi ostvario najbolje vrijeme te stigao do pete pobjede u Wengenu. Feuz je na kraju zauzeo drugo mjesto, sa 20 stotinki zaostatka, a odliačn rezultat Kostelića upotpunio je i Natko Zrnčić-Dim, s drugim slalomskim rezultatom, i osvajanjem petog mjesta. Treći je bio Bode Miller, dok se na četvrto mjesto ugurao Pinturault.

Nakon ove pobjede Kostelić u ukupnom poretku skijaša ima 595 bodova i približio se vodećem Austrijancu Marcelu Hisrcheru (725) na 130 bodova, dok je Zrnčić Dim na 60. mjestu sa 50 bodova.

U poretku za superkombinaciju Ivica Kostelić drži prvo mjesto sa 100 bodova, drugi je Feuz sa 80, a treći Miller sa 60 bodova, dok je Zrnčić Dim sa 45 bodova.

Ivici Kosteliću je ovo četvrta pobjeda u superkombinaciji nakon Reiteralma 2006., te Wengena i Chamonixa prošle godine.

U subotu se na sretnoj Ivičinoj stazi u Wengenu vozi spust, a početka je u 12.30 sati.