MAJSTOR IVICA

Kostelić: Sanjao sam super G pobjedu

21.01.2011 u 14:15

Bionic
Reading

Ivica Kostelić hrvatskom je muškom alpskom skijanju donio u Kitzbühelu prvu pobjedu u brzim disciplinama na nekoj od utrka FIS svjetskog kupa

Do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu u brzim disciplinama, ujedno i prve pobjede za hrvatsko muško skijanje u brzim disciplinama, Ivica Kostelić na 'Streifalmu' stigao je sa startnim brojem 3, odskijavši, osobito sjajno u srednjem i donjem dijelu staze, konačno pobjedničko vrijeme 1:17.33.

'Iskoristio sam dobar broj, vidljivost se stalno poboljšavala, ali nikad dovoljno da bi donijela prevagu. Važni dio sam otpeljao brzo, nosio sam veliku brzinu preko jednog ravnog dijela gdje sam i dobio utrku. Sretan sam što je pobjeda u brzim disciplinama došla upravo u Kitzbühelu. Još kao mali sam volio Super G i sanjao pobjedu. I evo, sad mi se san obistinio. I posebno mi je drago što se obistinio u Kitzbühelu', kazao je Ivica Kostelić nakon utrke.

Petom pobjedom sezone i 16. pobjedom na utrkama Svjetskog kupa, Ivica Kostelić sada je zbroj bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa povisio na 826, uz prednost od 255 bodova u odnosu na Aksela Lunda Svindala.