ODMAH IZA HIRSCHERA

Kostelić: Nisam dovoljno riskirao, ali sam zadovoljan

08.01.2012 u 16:38

Bionic
Reading

Na današnjoj utrci slaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu, Ivica Kostelić zauzeo je odlično drugo mjesto sa zaostatkom od 27 stotinki za pobjednikom, Austrijancem Marcelom Hirscherom

Ivica Kostelić je nakon utrke rekao:

'Vidljivost je bila jako loša i da se vozio veleslalom, sigurno bi bio otkazan, međutim, slalom se može voziti po takvoj vidljivosti', kaže Ivica te priznaje da nije previše riskirao na ciljnoj strmini.

'Zadovoljan sam svojom vožnjom. Znao sam da Hirscher ima veliku šansu u donjem dijelu staze koja je bila dosta otvoreno postavljena, a ja u tom dijelu nisam riskirao previše. Šteta što nisam ranije 'pustio', ali i ovako sam zadovoljan. Veselim se tjednu koji je pred nama u Wengenu, očekuje nas, prema prognozama, lijepo vrijeme, a Wengen je mjesto gdje sam ostvario najveće uspjehe u karijeri i uvijek se veselim povratku.'

Dalibor Šamšal je prvu vožnju završio na 42. mjestu sa zaostatkom od + 4.85 te se, nažalost, nije uspio plasirati u drugu vožnju, s obzirom na uvjete na stazi zbog kojih prvu vožnju nije završilo 25 skijaša.

'Prvi dio staze sam vozio dosta dobro, a onda se zbog greške, kao i uvjeta na stazi, nisam uspio plasirati u drugu vožnju', rekao je Šamšal.

Dobro je da je Ivica po ovakvoj magli uopće pronašao cilj