WENGEN, SLALOM

Kostelić na postolju, Natku slalomski bodovi

18.01.2009 u 14:25

Bionic
Reading

Nakon Zagreba, Wengen će ostati zapamćen kao drugi slalom svjetskog kupa u kojemu su dvojica hrvatskih skijaša izborila drugu vožnju. Mjesto Dalibora Šamšala zauzeo je Natko Zrnčić Dim, konstanta je naravno Ivica Kostelić, koji se popeo na pobjedničko postolje

Kostelić je nakon prve vožnje imao peti rezultat, a netom prije raspleta, u Wengenu je počeo padati snijeg. Takvi uvjeti zakomplicirali su situaciju, no Ivica je uspio zadržati prednost pred Austrijancem Hirscherom i u cilj ušao kao prvi. Uslijedio je vodeći slalomaš sezone Jean Bapriste Grange koji nije 'skinuo' Ivicu, a kada je iza ostao i Benjamin Raich, bilo je jasno da će se Ivica ponovno uspinjati na pobjedničko postolje.

Preostala dvojica Austrijanca uspjela su se othrvati pritisku i Pranger je pobijedio ispred Herbsta. Da nije bilo Kostelića, imali bi četvoricu najboljih u utrci, u sjajnoj su formi prije svjetskog prvenstva.

S novih 60 bodova Kostelić se popeo na treće mjesto ukupnog poretka svjetskog kupa. Trenutačno ima 546 bodova, ispred njega su Grange (576) i Raich (638). U poretku slalomaša učvrstio je drugo mjesto. Sada je na 305 bodova, 45 manje od Grangea. Natko je skupio vrlo respektabilnih 66 bodova u svim disciplinama.

Natko Zrnčić Dim postao je skijaš s najvišim startnim brojem u sezoni koji je izborio drugu vožnju. Ostao je sam na startu, s brojem 72 na leđima i takav status zauvijek ostavio iza sebe. U hrabroj vožnji, unatoč greškama, doskijao je do 20. mjesta i otvorio si put prema boljim uvjetima u budućim utrkama. U drugoj vožnji, logično, zaboravio je 'milerovski' stil i sigurnom vožnjom spremio prvih 11 slalomskih bodova u karijeri.

Šamšal i Dim trenutačno su u vrhunskoj slalomskoj formi i stožeru nije lako birati koga će poslati na stazu. Ipak, ta dilema ekspresno bi trebala nestati jer njihova forma obećava da će Hrvatska dobiti i treće mjesto u slalomima.

WENGEN, REZULTATI:

1. Manfred Pranger (AUT) 1.40.36
2. Reinfried Herbst (AUT) +0.34
3. IVICA KOSTELIĆ +0.39
4. Marcel Hirscher (AUT) +0.48
5. Benjamin Raich (AUT) +0.93
6. Jean Baptiste Grange (FRA) +1.02
….
20. NATKO ZRNČIĆ DIM +2.22