MYHRER SLAVI GLOBUS

Kostelić: Morao sam napadati, ali pretjerao sam

18.03.2012 u 15:07

Bionic
Reading

Ivica Kostelić nije upisao bodove u posljednjoj utrci sezone, čime je izgubio slalomski Kristalni globus od Andrea Myhrera koji je upisao savršen završetak sezone

Ivica je prvi krenuo sa staze i već na četvrtim vratima ostao u zadnjem položaju te promašio putanju. Vratio se i u drugoj vožnji izborio peto vrijeme, ali svoj obol borbi za Globus više nije mogao dati. Kao ni Hirscher koji je opet 'zajašio' vrata i ostavio brisani prostor Andreu Myhreru.

'Prije utrke sam imao jako male šanse, ali u trenu se sve okrenulo. Bio sam nervozan, ali uspio sam odvesti utrku kao da je jedna od običnih i sada ne znam što bih sa sobom od sreće', kaže Myhrer, dok je Ivica kratko proanalizirao razloge podbačaja.

'Fizički nakon operacije još nisam u optimalnom stanju i znao sam da ću do dobrog rezultata doći samo ako budem napadao. Morao sam unijeti puno rizika, ali sam pretjerao', iskren je Ivica.

Marcel Hirscher nije bio toliko tužan. On je dan ranije podigao Veliki globus.

'Nije mi bilo lako prebaciti se na slalom nakon borbe za ukupnu pobjedu. Pokušao sam i zaista sam to želio, ali danas jednostavno mentalno 'nisam došao na utrku'', kaže domaći heroj koji je u subotu prošao najslavniji dan karijere.

Ivica nije izdržao na gornjoj granici rizika
Kada se Myhrer spustio kao vodeći, bilo je jasno da je Globus njegov