Eurobasket 2013.

Košarkaši Hrvatske u trećoj jakosnoj skupini, Makedonija u prvoj!

26.09.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Nakon što je Jasmin Repeša kroz kvalifikacije bez poraza odveo košarkašku reprezentaciju na Eurobasket 2013., kojem će domaćin biti Slovenija, izvučene su i jakosne skupine

Tako je FIBA (europska košarkaška organizacija) objavila kako se Hrvatska nalazi u trećoj jakosnoj skupini te je prije ždrijeba, koji će se održati 18. studenoga, poznato tek da neće moći igrati u skupini s Njemačkom, Italijom i Crnom Gorom, reprezentacijama iz iste treće jakosne skupine.

Recimo da se u prvoj jakosnoj skupini nalaze Španjolska, Francuska, Rusija i najveće iznenađenje prošlog Eurobasketa Makedonija.

Eurobasket će se održati od 4. do 22. rujna iduće godine, a hoće li Jasmin Repeša sjediti na klupi Hrvatske još nije poznato. Naime, Repeša ima ugovor sa španjolskom Unicajom, a pravila ACB lige su jasna; trener u ACB lige ne smije biti izbornik.

No ako je Repeša pronašao način da u rujnu vodi Hrvatsku, sigurni smo kako će uoči početka sljedeće sezone uspjeti svoje poslodavce uvjeriti da mu omoguće da vodi Hrvatsku na Eurobasketu.

Jakosne skupine za Eurobasket u Sloveniji:

Jakosna skupina 1: Španjolska, Francuska, Rusija, Makedonija

Jakosna skupina 2:
Litva, Grčka, Slovenija, Velika Britanija

Jakosna skupina 3: Italija, Hrvatska, Njemačka, Crna Gora

Jakosna skupina 4: Finska, Poljska, Ukrajina, Bosna i Hercegovina

Jakosna skupina 5: Gruzija, Belgija, Latvija, Turska

Jakosna skupina 6: Češka, Srbija, Izrael, Švedska