prvi grand slam sezone

Koronavirus sportu prijeti i u 2021. godini; upitno je održavanje Australian Opena

07.05.2020 u 10:49

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport u cijelom svijetu, ali čini se kako ni jedan nije stradao kao tenis. Odgođeni su svi turniri od početka ožujka do početka srpnja, ali tu sigurno je da otkazima tu neće biti kraj. Pitanje je hoće li se prvi Grand Slam nove sezone u 2021. godini, Australian Open, uopće igrati

Prvi čovjek Teniskog saveza Australije Craig Tiley otkrio je kako postoji mogućnost da sljedeći Australian Open neće igrati.

Sav tenis zaustavljen je do početka srpnja, ali sada mnogi misle kako ove godine više uopće nećemo gledati tenis, a postoji bojaznost i za početak iduće sezone.

Craig Tiley kaže kako je odgađanje Australian Opena, koji bi se trebao igrati u siječnju 2021. godine, samo jedna od opcija, a u najboljem slučaju prvi Grand Slam sezone bi se igrao bez publike.

'Govorili smo o mnogim opcijama, napravili scenarij za svaki od njih te odredili rokove za donošenje svih odluka. U ovom trenutku moramo misliti na 670 zaposlenih ljudi koji se brinu za održavanje Australian Opena, medijske partnere, sponzore i igrače. Svi moraju shvatiti ozbiljnost situacije. U najgorem slučaju, Australian Opena neće ni biti, a u najboljem će se igrati, ali bez navijača na tribinama, a tenisači i tenisačice bi morali provesti dva tjedna u karanteni nakon dolaska u Australiju', kazao je prvi čovjek Teniskog saveza Australije.

Pitanje je koliko je tenisačica i tenisača uopće spremno prihvatiti sve ove uvjete, ako se uopće do siječnja sljedeće godine zračni promet dovede u normalu...

Svoju pesimističnu prognozu glede nastavka sezone dao je španjolski tenisač Rafael Nadal. On misli kako je tenis gotov za 2020. godinu i također je zabrinut za Australian Open.

'Nadam se da se na teren možemo vratiti prije kraja godine, ali nažalost mislim da to neće biti tako. Prijavio bih se da budem spreman za 2021. sezonu. Više se brinem za Australian Open nego za ovu sezonu jer mislim da je 2020. praktično izgubljena. Nadam se da možemo nastaviti ponovo sljedeće godine, stvarno se nadam da će to biti tako', kazao je Nadal.

Podsjetimo, Australian Open je jedini Grand Slam turnir koji je odigran ove godine. Zbog pandemije koronavirusa Wimbledon je definitivno odgođen, a Roland Garrod i US Open trebali bi se igrati u kasnijem terminu, krajem rujna i početkom listopada. Naravno, ako situacija s pandemijom koronavirusa to omogući...