ALŽIR U SUZAMA

Korenova 'žabica' za povijesni trijumf Slovenaca

13.06.2010 u 15:13

Bionic
Reading

U drugoj utakmici skupine C na stadionu Peter Mokaba u Polokwaneu, Slovenija je svladala Alžir sa 1:0 te je s tri boda zasjela na čelo grupe u kojoj su još Engleska i SAD

Slovenska nogometna reprezentacija osvojila je svoje prve bodove u povijesti na najjačem nogometnom turniru. Naši susjedi su 2002. upisali tri poraza, a sada su u prvom susretu stigli do vrijednog trijumfa protiv Alžira.

Slabo ispunjen stadion Peter Mokaba vidio je dosad najlošiju utakmicu na prvenstvu. Bila je to prava uspavanka u kojoj nije bilo spektakularnih akcija, majstorskih poteza i zicera.

Obje reprezentacije više su razmišljale o svojoj mreži i tek su koji put sramežljivo pogledale prema suparničkim vratima. U prvih 45 minuta osim nekoliko nepreciznih pokušaja iz daljine treba tek spomenuti udarac glavom Hallichea (37) i nešto kasnije solidan udarac Birse s nešto više od 20 metara (41).

Čvrsto i neatraktivno se nastavilo u drugom dijelu. No, u 58. minuti alžirski izbornik vuče možda ključan potez, ali na štetu svoje reprezentacije. U igru je uveo napadača Ghezzala koji je dobio prvi žuti karton minutu kasnije zbog prekršaja, a zatim i drugi u 73. radi igranja rukom.

Alžirci su ostali s igračem manje, a brojčanu prednost su Slovenci iskoristili već u 79. minuti. Koren je opalio sa 16 metara, lopta je odskočila ispred vratara Chaouchija i završila u donjem lijevom kutu.

Veliko slavlje diljem Slovenije i za njihove malobrojne navijače koji su se našli u JAR-u. Alžircima nije pomoglo ni to što je na tribinama bilo i desetak tisuća njihovih simpatizera.

SLOVENIJA - ALŽIR 1:0

Strijelac: 1: 0 - Koren (79)

SLOVENIJA: S. Handanovič - Brečko, Cesar, Šuler, Jokič - Kirm, Radosavljević (87. Komac), Koren, Birsa (84. Pečnik) - Novakovič, Dedič (53. Ljubijankič)

ALŽIR: Chaouchi - Bougherra, Halliche, Yahia - Kadir (82.Guedioura), Yebda, Lacen, Belhadj - Matmour (81. Saifi), Ziani -Djebbour (58. Ghezzal)

CRVENI KARTON: Ghezzal (Alž,73)