STRAŠAN IZNOS U IGRI

Korak do realizacije senzacionalni transfer između Milana i Reala

17.07.2017 u 13:04

Bionic
Reading

AC Milan je najaktivniji klub u ljetnom prijelaznom roku. Od kada su Kinezi preuzeli talijanskog velika ne štedi se na dovođenju igrača, a jako blizu San Sira je Alvaro Morata

Milan je uoči nove sezone kupio braniče Leonarda Bonuccija (42 milijuna eura), Matea Musacchija (18 mil.), napadača Andre Silvu (38 mil.), desnog bočnog Andrea Contija (25 mil), lijevog bočnog Ricarda Rodrigueza (18 mil), veznjake Hakana Calhanoglua (22 mil) i Lucasa Bigliju (17 mil)...

No sedmerostruki ovsajač Kupa/Lige prvaka još ne namjerava stati s trošenjem pa je na pomolu jedan od najskupljih transfera u povijesti odnosno jedan od najspektakularnijih ovoga ljeta.

  • +8
Alvaro Morata Izvor: Reuters / Autor: LUCY NICHOLSON

Milan je korak do dovođenja Alvara Morate, španjolskog napadača koji je u srpnju prošle godine za 30 milijuna eura zamijenio Juventus s Realom. U kraljevskom klubu se nije naigrao, nije skrivao svoje nezadovoljstvo pa su drugi velikani krenuli u akciju.

Najviše ga se dovodilo u vezu s Manchester Unitedom, ali je odjednom u prvi plan iskočio Milan. 'Crvenocrni' su ponudili Morati plaću od deset milijuna eura po sezoni, a Realu na ime odštete nevjerojatnih 70 milijuna eura.

U Realu su željeli zadržati Moratu, ali Španjolac inzistira na odlasku i po svemu sudeći to je gotova priča. Morata će od sljedeće sezone nositi dres milanskog kluba, a prema nekim navodima stranih medija i supruga Alice Campello također je željela da se presele u Milano.